fbpx

KAKO NAPREDOVATI V MOČI Z LASTNO TEŽO

Nasveti kako obremeniti vaje.

Denis-Chorchyp

By DENIS PORČIČ - CHORCHY

3 nasveti kako obremeniti vaje, ki jih izvajamo že dlje časa, z lastno težo ali pa tudi z utežmi, da bomo napredovali. Eden od načinov je zagotovo ta, da dodajamo ponovitve in serije, ampak sčasoma se tudi to nekako ustavi in potrebujemo za napredek večjo obremenitev. Ko treniramo z utežmi lahko seveda dodajamo težo, a kaj se zgodi, ko nimamo dostopa do uteži ali ko treniramo lahko samo z lastno težo?

Prvi način je ta, da pri vsaki vaji upočasnimo ekscentriko. To pomeni, da upočasnimo fazo spuščanja v končni položaj in se v normalnem tempu vrnemo v začetni položaj izvajanja vaje.

Drugi način je izometrično držanje. To pomeni, da ko se spustimo v končni položaj zadržimo v tem položaju nekaj sekund in se v normalnem tempu vrnemo v začetni položaj. Dolžina zadrževanja v tem položaju je odvisna o vaše pripravljenosti.

Tretji način je združenje 1. in 2. načina, po tem pa se vrnete samo do polovice položaja in zopet spustite v končni položaj in se v normalnem tempu vrnete v začetni položaj vaje. Vedno morate biti iskreni do sebe, zgraditi stabilno, čvrsto bazo, to pomeni da trenirate postopoma in ne hitite z naprednimi vajami, ki jih mogoče opažate na spletu. Vsaka stvar rabi svoj čas in tudi hiša se začne graditi pri temeljih in ne pri strehi. Za vsako vajo obstaja predvaja in naprednejša vaja, zato tudi ni izgovorov da je kaj pretežko ali prelahko.

 

Podrobno o tej temi v videu:

Leave a Comment